В Испания завършиха снимките на игрален филм за живот на писателя Паулу Коелю, съобщи Скрийн дейли. Лентата "Пилигримът: Най-добрата история от Паулу Коелю" ("The Pilgrim: The Best Story of Paulo Coelho") ще излезе на екран през първата половина на 2014 година.

"Това ще е филм за мечтателя, който подобно на Алиса в страната на чудесата е бил прекалено велик за своя дом" - разказва продуцентът на лентата Иона де Маседо.

"Родителите му са искали да стане инженер, но в крайна сметка лекарите са го лекували с електрошокова терапия, а военните са го измъчвали" - пояснява кинематографистът.

Каролина Кочо е написала сценария на базата на разговори с Коелю. В лентата писателят е представен и в младежките, и в зрелите си години. Образът се пресъздава от Равел и от Жулио Андраде. Режисьор на лентата е Даниел Аугусто, предаде Холивуд рипортър.

Филмът е съвместно производство на киностудии от Бразилия и Испания. Снимките са правени в двете държави - първо в бразилския мегаполис Рио де Жанейро, а след това в испанския гр. Сантяго де Компостела.

Паулу Коельо е бразилски прозаик и поет, автор на романи като "Алхимикът" и "Вероника решава да умре". Роден е през 1947 г. в Рио де Жанейро в заможно семейство, което е против увлечението му по литературата. Като млад е изпращан от родителите си в психиатрична болница, откъдето успява да избяга.

През 70-те години на миналия век пише текстове на песни. През 1974 г. е арестуван за кратко заради поезията си, в която бразилската диктатура вижда заплаха.