Джак Бауър спира дъха на индийските телевизионни зрители в първата адаптация в чужбина на култовия сериал "24", предаде Франс прес. Ролята на Бауър този път се изпълнява от боливудска звезда.

В оригиналния сериал тази роля е поверена на Кийфър Съдърланд, а в новата адаптация - на Анил Капур, който се превъплъщава в образа на телевизионен водещ в лентата "Беднякът милионер".

Първият епизод от индийската версия на "24" бе излъчен миналия уикенд. Капур увери, че основното в оригиналния сериал е съхранено - всеки сезон проследява 24 часа от живота на Бауър, но адаптацията има индийски привкус. В Индия хората са много по-консервативни и обичат мелодрамата, заяви той. Капур обаче уточни, че обичайните боливудски хореографии не са намерили място в адаптацията.

Капур, който е и продуцент на индийския вариант на "24", се е снимал в осмия сезон на оригиналния американски сериал, в който изпълнява роля на президент на ислямска държава.

Благодарение на познанствата си в Холивуд той получил правата за създаване на индийска адаптация на "24". Тя е заснета с бюджет, който съставлява едва 5 на сто от този на оригиналния сериал, но е сред най-скъпите продукции на индийската телевизия.

Капур поясни, че неговият персонаж е твърде различен от този на Кийфър Съдърланд в оригиналия сериал. "Кийфър и аз сме различни хора, отбеляза боливудският актьор. Ценностните ни системи, културата и световете, в които се развива действието, са различни."