Изложението "Комик-Кон", което официално ще бъде открито днес за 44-и път в Сан Диего, започна с предварителна вечер за посетителите, купили си четиридневни пропуски.

Някои фенове лагеруваха на тревата пред конгресния център, за да са сред първите, които ще могат да се наредят за презентации на телевизионни сериали като "Декстър" и филми като "Дивергенти".

Най-очакваните презентации тази година са новите варианти на "Годзила" и "Робокоп" и продълженията на "Капитан Америка", "Тор", "Невероятният Спайдърмен", "Възходът на планетата на маймуните", "Игрите на глада", "Върколак".

Актьорският състав и създателите на популярни сериали като "Живите мъртви", "Игра на тронове", "Истинска кръв", "Имало едно време" ще рекламират предстоящите сезони. Ще бъдат представени и новите сериали "Слийпи Холоу", "Черният списък".

На изложението "Комик-Кон" се представят научно-фантастични и фентъзи продукции, филми по комикси, филми на ужасите, организират се презентации на видеоигри. Миналата година го посетиха над 125 000 души, като то донесе приходи от 75 милиона щатски долара на Сан Диего.

"Комик-Кон" ще продължи до неделя.