Днес е 8 юни, а с него дойде ред и на второ издание на Националния фестивал "Майстори на шеговития къс разказ ЗЕВЗЕК 2012" Каспичан. След успешния старт през 2011 г. организаторите имат нелеката задача да утвърждават постигнатото.

Големият Никола Анастасов е почетен председател на журито, в което са и още един друг любимец на почитателите на седмото изкуство – господин Любен Чаталов,а също и уважавания Илия Радев (познат ни от филмите "Всичко е любов", "Цар Борис I", сериала "Под игото", "Маргарит и Маргарита")- директор на драматично-куклен театър "Васил Друмев" Шумен.

За приза Зевзек на 2012 г. ще пристъпят на сцената 22 участници от различни краища на България (Варна, Бургас,Пловдив, Плевен, Шумен и региона)

Като съпътстваща весела проява е изложба карикатури на пловдивския художник-карикатурист Валери Александров – секретар на FEGO BG (Световна организация на карикатуристите).

Фестивалната проява ще бъде открита от Кмета на Община Каспичан в 17:30 ч. А почитаемото жури ще пристигне подобаващо на файтон. Събитията ще продължат и на следващия ден, 9 юни.

Ето как за два дни Каспичан ще си присвои правото на столица на хумора и шегата.