Филмът "Върколак" ("The Wolverine"), който е заснет по комикса на Марвел и е с Хю Джакмaн в главната роля оглави бокс-офис класацията в САЩ и Канада с приходи от продажбата на билети в размер на 55 милиона долара. А това е много по-добър старт от този на редица други високобюджетни филми, които са имали премиера през лятото.

"Върколак" е продължение на лентата "Х-мен. Началото: Върколак". При бюджет от 150 милиона долара той донесе на създателите си приходи от 373 млн. долара.

Нискобюджетният филм на ужаса "Заклинанието" е на втора позиция в бокс-офиса този уикенд с 22,1 милиона долара. Общо от появата си на екран преди две седмици той е реализирал постъпления в размер на 83,9 милиона долара при бюджет от 20 милиона долара, предаде Ройтерс.

Във филма на "Уорнър брос" е пресъздадена действителна история, свързана с двойка, която разследва паранормална дейност в имение в Роуд Айлънд. Ролите на жената и мъжа се изпълняват съответно от Вера Фармига и Патрик Уилсън.

Анимацията "Аз, проклетникът 2" е с приходи в размер на 16 милиона долара от продажбата на билети през четвъртата си седмица по кината в САЩ и Канада, което й отрежда третото място. Лентата на "Юнивърсъл пикчърс" е донесла на създателите си досега общо 306,4 милиона долара.

Четвърта с 13,3 милиона долара е анимацията "Турбо" на "Туентиът сенчъри фокс". В нея се разказва за свръхбърз охлюв, който мечтае да участва в автомобилното състезание "500-те мили на Индианаполис". "Турбо" е с общи приходи от 55,8 милиона долара.

На пета позиция в бокс-офис класацията на САЩ и Канада е комедията с Адам Сандлър "Дърти хлапета 2" с 11,5 милиона долара приходи от продажби на билети през уикенда. Следва я "БСП-2" с 9,4 милиона долара.

Филмът на Уди Алън "Син жасмин" беше представен само в шест кина, но успя да събере приходи в размер на 612 767 долара.