Ваня Щерева е новият член на Международното жури на 16-ия София Филм Фест.

Ваня Щерева е известна с многото си таланти. Тя е била актриса на сцените на Шуменския, Пловдивския театър и Народния театър "Иван Вазов”. Автор е на театрална музика и стихове, създател е на текстове за повече от 100 български поп и рок песни, автор е на девет книги, радващи се на голяма популярност, и с готовност и ентусиазъм прие да се включи в ролята на оценяващ филмите от Международния конкурс на 16-ия София Филм Фест.

Ваня Щерева застава и зад камерата на много видеоклипове на български поп и рок изпълнители. Тя режисира и три късометражни филма по книгите си "Фасове”, "Любовни упражнения” и "30 неизвинени”. В момента Ваня подготвя дебютния си пълнометражен филм по книгата в съавторство с Людмила Сланева "Мила Мерилин”.

Селекцията от 12 стойностни игрални и късометражни творби на млади автори ще бъде предизвикателство за новия член на Международното жури, който прие и още едно предложение от организаторите на фестивала – да се присъедини към прочутия Фестивален бенд на закриващото парти на София Филм Фест. Ваня ще свири за пръв път на сцената заедно с директора на Софийския фестивал Стефан Китанов и с директора на Варшавския фестивал Стефан Лаудин.