Шотландската певица Сюзън Бойл ще направи дебют в киното.

Бойл е получила роля в британската периодична продукция "Коледна свещ", режисирана от Джон Стивънсън. Снимките за лентата започват тази седмица във Великобритания и на остров
Ман. В какъв образ ще се превъплъти певицата не се разкрива. Във филма ще се снимат още Саманта Баркс, Ханс Матисън и Лесли Манвил.

"Коледна свещ" по новела на Макс Лукадо е разказ за омагьосана празнична свещ в Гладбъри - "заспало" селище, което се готви да посрещне настъпващия 20-и век.

"Всички са очаровани от предстоящата работа, а за мен е фантастично преживяване да бъда част от екипа. Много ми харесва да се обличам в периодични костюми и да се връщам назад във времето", се казва в изявлението, направено от Сюзън Бойл.

През 2009 г. скромната шотландка се превърна в сензация с участието си в шоуто "Великобритания търси талант". Бойл очарова всички с безупречното си изпълнение на песента "I Dreamed A Dream" от мюзикъла, гледано от стотици милиони хора в сайта YouTube.

Възходът на Сюзън Бойл от никому неизвестна обикновена жена от Шотландия до мултимилионен записващ изпълнител бе претворен в мюзикъл.