Музикалната сензация Сюзън Бойл се завръща с нов албум, посветен на златната музикална ера във филмовото и театрална изкуство. "Standing Ovation" четвъртият студиен проект на изпълнителката за последните три години. Продуцент на албума е Биф Стенърд.

Освен интерпретациите на "Send in the Clowns" и "Bring Him Home", Сюзън Бойл смело се заема да придаде ново звучене и на емблематична песен като "Somewhere Over The Rainbow".

Сюзън и Дони Озмънд. Снимка: Вирджиния Рекърдс/Sony Music

В "Standing Ovation" са включени дуети с един от идолите на певицата - Дони Озмънд, в "All I Ask Of You” и "This Is The Moment”.

В албума влиза още един дует – звездата от "Фантомът от операта” Майкъл Кроуфърд в песента "The Music Of The Night”.

Албумът възхвалява златната ера на един от любимите жанрове на певицата – мюзикъла. Сюзън Бойл изпълнява някои от най-любимите си песни от театъра и филмите.

"Фен съм на мюзикълите още от малко момиче. Обичам ги и се наслаждавам на драмата и емоциите, които пораждат в мен. Все още помня първия път, когато гледах "Клетниците” – моят абсолютен фаворит. Влюбих се в него и оттогава съм го гледала безброй пъти, като всеки път откривам нещо ново и различно в него. Създаването на този албум беше истинска радост и се случи по напълно естествен начин, защото знаех песните и можех да се идентифицирам с характерите в студиото. Записът на два дуета с Дони беше една сбъдната мечта за мен. Работата с него беше страхотно изживяване и в същото време научих толкова много от него като артист и личност. Денят, който прекарах с Дони Озмънд в студиото беше без съмнение най-добрият – не беше работа, а истинско удоволствие!", споделя певицата.

"Спомням си дебюта на Сюзън в шоуто "Britain's Got Talent”. Реагирах по същия начин, по който реагира тогава Саймън Кауъл и целият останал свят. Сюзън имаше ангелски глас. Огромна чест е за мен, че ме помоли да работим заедно по този албум", споделя Дони Озмънд.