Със скандал е завършил концертът на Брус Спрингстийн и сър Пол Маккартни, хедлайнери на фестивала Hard Rock Calling. Оргaнизаторите на изявата в лондонския Хайд парк изключили микрофоните заради продължили над определеното време изпълнения на двамата именити музиканти и тебили били принудени да напуснат сцената в пълна тишина, без да се сбогуват с публиката и да й благодарят.

След тричасово изпълнение на Брус Спрингстийн на сцената излезнал Пол Маккартни. Американският музикант споделил със зрителите, че е очаквал този миг от 50 години. Двамата изпълнили два хита на "Бийтълс" – "Twist and Shout" и "I Saw Her Standing There", след което усилвателите и цялата апаратура били изключени.

Инцидентът е предизвикал възмущение сред зрителите. По-късно в интернет много от феновете на Спрингстийн и Маккартни са признали, че им е много неловко пред музикантите. Спрингстийн от своя страна споделил, че страшно съжалява – принудителният финал го лишил от възможността да благодари на вярната си публика.

Изявата на Спрингстийн е трябвало да продължи от 19:00 до 22:15 ч. местно време, но той пял по-дълго. Организаторите наложили ограничението, тъй като поели ангажимента пред местните власти да не вдигат шум в Хайд парк след 22:30.