Телевизионният канал Ен Би Си ще заснеме сериал по мотивите на комикса "Hellblazer" ("Джон Константин: Посланик на ада"), издаван от принадлежащото на DC издателство Vertigo, съобщи Холивуд рипортър.

Сценарият на телевизионната поредица е поверен на Дейвид С. Гойер, работил над култови филми по комикси на DC като "Човек от стомана", "Черният рицар" и "Черният рицар: Възраждане". Той е сценарист и на известния телевизионен сериал "Демоните на Да Винчи".
Освен Гойер в написването на сценария за сериала "Hellblazer" ще участва Даниел Чероне, известен ни от "Декстър".

Комиксите от серията "Hellblazer" излизат от 1988 година. Техен главен герой е британецът Джон Константин - мошеник, маг и екзорсист, който няма морални задръжки, но непрекъснато спасява света, дори и да не го желае. Първоначално Константин е измислен от Алън Мур, който използва героя в една от поредиците си, но по-късно е отделен в отделна поредица - "Hellblazer", излизаща 25 години. В написването на комиксите се включват различни автори.

Последният от 300-те комикса е издаден в началото на 2013 година, когато е сложен краят на серията. На нейно място започва поредицата "Константин", но феновете на "Hellblazer" не я приемат радушно.

През 2005 г. на големия екран излиза филмът "Константин", в който главната роля е поверена на Киану Рийвс.