Стиви Уондър възнамерява да пее госпъл на арабски в следващия си албум, посветен на майка му, за да може "всеки да чуе Божието слово", заяви самият той в интервю за сп. "Ролинг стоун".

63-годишният певец в момента работи над проект за госпъл, вдъхновен от майка му Лула, която вече не е между живите. "Заели сме се със създаване на традиционен госпъл, поясни легендата на соул музиката. Планирам обаче да запиша и госпъл на арабски. Искам едното да е примесено с другото, защото смятам, че всеки трябва да чуе Божието слово, независимо дали чете Корана, Тората или Библията."

Майката на Стиви Уондър - Лула Мей Хардауей, чийто баща е беден селянин от Алабама, е съавтор на няколко песни на сина си, сред които "I Was Made to Love Her" и "Signed, Sealed, Delivered I'm Yours ".

Лула почина през май 2006 г. в Лос Анджелис на 76-годишна възраст. Тя винаги е искала да запиша албум с госпъл и аз й обещах да изпълня желанието й, поясни Стиви Уондър. Освен това заедно с канадския продуцент Дейвид Фостър той подготвя албум със стари и нови хитове под акомпанимента на симфоничен оркестър.