В предпоследното - 23-то, издание на клубния фестивал Sunday Art Report в "Строежа” гостуват Xspensive и Free Style, а писателят Радослав Парушев ще представи на живо последната си книга "Смъртта не е за всеки".

Xspensive е новият проект на Спенс, който всъщност представлява самият Спенс + група, която изпълнява парчетата на рапъра на живо. Музикантите от бандата не са случайни - Антони Рикев (WahTony) - китара, Радослав Славчев – бас-китара и Николай Данев (Brown Sugar) - барабани, или добре познатите на всички HIGH TIME. Xpensive ще се представи за първи път на клубна сцена в София.

Ако някой от вас е бил на концерта на Public Enemy в зала "Христо Ботев" преди две години, ще знае какво може да очаква от Xpensive в неделя – 13 май. Репертоарът на Xspensive включва много от хитовете на Спенс, представени в нов аранжимент, както и някои напълно нови парчета, дело на новата формация.

Писателят Радослав Парушев ще открие вечерта в 20ч. на 13 май с представянето на новата си книга. След тоталния успех на "Животът не е за всеки”, идва и следвщият сборник с разкази на автора – "Смъртта не е за всеки”.

В 21:00 програмата на Sunday Art Report ще продължи с концерт на също актуална и нашумяла музикална формация - Free Style. Стилът им включва соул и R&B, премесени фънк, хип-хоп и асид джаз елементи, като музикантите не спират да експериментират в нови музикални посоки.

Два месеца и половина след официалното промо на дебютния си албум - "No Time To Play”, Free Style тръгват на мини-клубно турне в четири града, част от което е и гостуването им в Строежа. Характерна за бандата е смяната и колаборацията на двама вокалисти в отделните парчета - Росен Кукошаров, и познатия и със соловата си кариера - BOBO (Борислав Димитров).

Началото на сета на Xspensive е от 22:30ч. Клубът отваря врати в 19:00 ч.

Билети за Sunday Art Report на 13 май вече се продават в мрежата на Ticketstream.bg на цена от 6 лева.