Актрисата Сандра Оу, позната на зрителите с ролята на д-р Кристина Янг в хитовата медицинска драма "Анатомията на Грей", напуска сериала след края на предстоящия десети сезон, съобщи
"Холивуд рипортър".

Оу, която играе д-р Янг от старта на поредицата през 2005 г., разкрива, че за нея решението да се раздели с героинята си ебило трудно, тъй като се чувства дълбоко свързана с нея.

Актрисата, номинирана за награда "Еми" за превъплъщението си в "Анатомията на Грей", споделя още, че е започнала да мисли за напускане на сериала още миналата година, преди да подпише договор за още два сезона. Сега обаче Сандра Оу смята, че е настъпил подходящият момент да се впусне в преследване на нови възможности.

"В творчески план чувствам, че дадох всичко от себе си на сериала и съм готова да оставя героинята ми да си отиде. Изключително интересно е да играеш един и същ персонаж дълго време и в един момент да осъзнаеш, че той също иска да бъде оставен да си тръгне. Трябва да започнем процеса, за да могат сценаристите на "Анатомията на Грей" да измислят защо д-р Кристина Янг си отива...", споделя Сандра Оу за "Холивуд рипортър".

Излъчването в САЩ на десетия сезон на хитовата медицинска драма започва през септември.