Сам Мендес ще режисира Даниъл Крейг в ролята на Джеймс Бонд в 24-ия филм от поредицата за агент 007.

Новият филм трябва да се появи по екраните през есента на 2015 г. Той идва след успеха на предишния филм от поредицата, който бе заснет също от Мендес - "007 Координати: Скайфол", събрал 1,1 милиарда долара приходи в световния бокс-офис и донесъл най-много приходи в историята на киното във Великобритания, се казва в комюнике на продуцентите Майкъл
Уилсън и Барбара Броколи.

Сценарият на филма, продуциран от "Сони пикчърс" и "Метро Голдуин Майер", ще бъде написан от Джон Логан, който е работил и над сценария на "007 Координати: Скайфол".

След изключителния успех на "007 Координати: Скайфол", сме развълнувани, че ще работим отново с Даниъл Крейг, Сам Мендес и Джон Логан, уверяват Уилсън и Броколи.

От месеци се носят слухове, че Мендес ще е режисьор на следващия филм за Бонд, но участието му не бе сигурно, докато бе ангажиран със създаването на мюзикъл по книгата "Чарли и шоколадовата фабрика" от Роалд Дал. Премиерата на мюзикъла се състоя миналия месец.

Поласкан съм, че ми бъде предоставено нужното време, за да изпълня театралните си ангажименти и продуцентите ми дадоха възможност да се захвана със заснемането на 24-ия филм за Бонд, заяви 47-годишният Мендес. Той има зад гърба си завидна кариера като театрален режисьор и спечели награда "Оскар" с дебютния си филм "Американски прелести" с участието на Кевин Спейси.

Съвместната му работа с Крейг в ролята на супершпионина и с Ралф Файнс и Бен Уишоу в "007 Координати: Скайфол" бе оценена високо от критиката и допринесе филмът да стане голям търговски успех.