Една от най-популярните и интересни съвременни групи на Балканите - S.A.R.S., идва за първия си концерт у нас! Събитието е на 3 февруари в столичния клуб "Строежа" и е част от първото за 2013-а издание на музикално-литературния фестивал Sunday Art Report.

S.A.R.S. (Sveže Amputirana Ruka Satrijanija) са сравнително млада група - създадени през 2006-та в Белград. Музикантите експериментират със смесването на алтърнатив рок и поп с реге, джаз, хип-хоп, внасяйки и етно елементи към така или иначе достатъчно рознообразната смесица.

Групата има два албума - S.A.R.S. (2009) и Perspektiva (2011), които се радват на сериозна популярност и у нас. Най-известният им хит е "Buđav lebac". Видеото към парчетo е гледано над 300 000 пъти само в официалния канал на бандата, а извън него клипът е гледан от милиони.

Сред останалите хитове на групата са "Rakija", "Debeli lad", "Mir i ljubav" и "Mir u svetu", като последната е най-новото парче на бандата и в момента е на 2-ро място в класацията за сръбски песни на MTV Сърбия.

На 3 февруари "Строежа” отваря врати в 19:00 ч. Програмата на 24-ото издание на Sunday Art Report ще започне от 20:00 ч. с литературна част, в която ще бъде представена последната книга на Богдан Русев - "Думите". В нея авторът на “Ела при мен”, “Къщата” и “Туристът” представя четири новели - "Духове", "Племена", "Бурени" и "Корени".

От 20:45 на сцената ще се появи първата банда за вечерта - Kozza Mostra, а S.A.R.S. ще започнат в 22:00.

Билети за събитието на 3 февруари в Строежа се разпространяват в мрежата на Ticketstream.bg на цени от 10 лева при предварителна продажба и 15 лева на самата дата и място. Броят на билетите е ограничен до 300 - препоръчва се предварителното им закупуване!