Роуз Бърн се присъедини към актьорския състав на филма мюзикъл "Ани".

Звездата от филма "Шаферки" е четвъртата знаменитост, която е сключила договор за участие в римейка на легендарния филм мюзикъл след Джейми Фокс, Камерън Диас и Кувензане Уолис.

Бърн ще изпълни ролята на Грейс Фарел, асистентката на милиардера бизнесмен Бенджамин Стакс - нова версия на оригиналния персонаж Татко Уорбъкс, който осиновява сираче.

В ролята на Стакс ще се превъплъти Джейми Фокс, докато тази на сирачето е поверена на Уолис. Камерън Диас пък ще изпълни ролята на Мис Ханиган, злата директорка на сиропиталището.

Мюзикълът "Ани" е адаптиран по комикси и поставен за пръв път на сцена през 1977 г., а оригиналният филм мюзикъл "Ани" излезе по екраните през 1982 г.

Продуценти на новия филм са Уил Смит и Джей-Зи. Феновете очакват Джей-Зи да композира саундтрака на римейка на "Ани" след неотдавнашната му работа над музиката за филма "Великият Гетсби" на Баз Лурман.

Над филмовия проект се работи от 2010 г., когато се предвиждаше дъщерята на Уил Смит - Уилоу да се снима в главната роля. Миналата година обаче Уилоу отказа да участва във филма и ролята бе поверена на Уолис.

Режисьор на филма ще е Уил Глук. Снимките трябва да започнат по-късно тази година. Планирано е лентата да се появи по екраните по Коледа 2014 г.