The Wall - грандиозният спектакъл на Роджър Уотърс от Pink Floyd, пристига в София! Концертът ще бъде на 30 август на Националния стадион "Васил Левски”, който ще посрещне феновете на култовия музикант с пълния си капацитет от 50 000 души.

Билетите влизат в продажба от 16 ноември и могат да бъдат закупени от:

•Касата на Тикетпро в Билетен център НДК
•Касата на Арена Армеец София
•онлайн на адрес www.ticketpro.bg
•Касите на Тикетпро България и неговите партньори

Цените на пропуските са от 65 до 180 лева.

За "Стената"

Роджър Уотърс е лидер и основател на легендарните Пинк Флойд. През 1979 г. той създава един от най-популярните и обичани албуми за всички времена - "The Wall”. Автобиографичната рок опера е базирана на преживяванията на самия Уотърс и е с мултиплатинени тиражи по целия свят. Три години по-късно Алън Паркър създава суперуспешния си филм "Стената“, в който главната роля е поверена на Боб Гелдоф.

Макар че още през 80-те Роджър Уотърс изпълнява "The Wall" на живо близо 30 пъти, той е завладян от идеята да го направи в невиждани дотогава мащаби. През 1990 г. Уотърс организира един от най-големите рок концерти в историята – "The Wall" на живо в Берлин, пред около 200 000 души. Спектакълът е уникален и разпродава мигновено 56 концерта в Северна Америка. Следват изяви в Австралия, Южна Америка и цяла Европа.

Турнето има уникален по рода си замисъл – пресъздава падането на Берлинската стена след края на Студената война. Уотърс придава особено значение на призива против войната по време на шоуто и дори призовава феновете да му изпращат снимки на техни близки, загубили живота си по време на войните.

Въодушевен от големия успех през 2010 г. Роджър Уотърс решава да преобразува "The Wall" за големи и открити стадиони. Така той дава възможност на феновете да се докоснат до спектатъла, независимо къде седят и по този начин прави продукцията още по-мащабна. Досега "The Wall" е представен на 192 концерта пред 3,3 милиона души в 28 държави, а продадените билети са на стойност 380 милиона долара.