Уотърс представяше по света култовия албум "The Wall" на Pink Floyd, издаден през 1979 г. Музикантът и автор на песни обаче смята, че времето му като рок изпълнител вече изтича.

"Възможно е това да е последното ми турне. Аз не съм велик певец или шоумен, така че общата представа е много важна. Не живея с илюзията, че мога да забавлявам публиката до 90-ия си рожден ден. Амбицията ми да правя нова музика обаче става по-голяма", споделя Роджър Уотърс в интервю за сп. "Класик рок".

Музикантът допълва още, че турнето е сериозно техническо предизвикателство, тъй като изисква пълен синхрон между музика, светлини и сцена. "Това е като театър, така че се налага известен контрол. Светлинното и визуалното съдържание трябва да бъдат в синхрон с музиката, която правим", казва Уотърс.

Британецът споделя също и усещането си, че шоуто и посланието му с течението на времето са изгубили персоналния елемент и са станали по-универсални. Настоящата обиколка на Роджър Уотърс в Европа със спектакъла "The Wall" ще продължи до септември. На 30 август легендарният музикант ще гостува в България.