Те идват! Иконите на световната рок и поп музика ще се материализират в София под формата на портрети, режисирани фотографии и документални кадри, дело на четирима от "баш майсторите" на музикалната фотография на Острова - Андрю Уитън, Анди Уилшер, Тони Уолискрофт и Пол Харис.

Снимка: Paul Harries

Фотографии на едни от най-емблематичните звезди на световната музикална сцена, като Роби Уилямс, Rihanna, Red Hot Chili Peppers, Oasis, Ейми Уайнхаус, Джеймс Хетфийлд (Metallica), Кърт Кобейн, AC/DC, Ози Озбърн и др., ще бъдат част от лимитираната фотографска селекция "Rock Voyeurs". Изображенията са на споменатите британски гурута в музикалната фотография. Авторите ще посетят България, за да представят селекцията. По време на гостуването си те ще разкрият любопитни подробности, свързани с работата им. За феновете на рок и алтърнатив музиката техните имената безспорно са познати, но историите зад всяка фотография ще изненадат дори и най-големите меломани.

Заедно с изображенията на най-популярните звезди, селекцията ще предложи и редки кадри на алтернативни икони като Том Йорк (Radiohead), Зак де ла Роха Зак де ла Роха (Rage Against The Machine), Мерилин Менсън, Stone Temple Pilots и др.

"Rock Voyeurs" избра да бъде разположена в най-новото място за забавление на София - Rossini. Свежа градина в сърцето на столицата, смесваща различни музикални трендове ще посрещне посетителите на изложбата на ул "Славянска” 17.

Снимка: Tony Woolliscroft

Ценителите ще имат шанс да закупят работи от уникалната селекция фотографии, всяка от които е подписана лично от авторите и е в световен лимитиран тираж от 50 броя. Те ще могат да бъде поръчвани от България на www.iconicimages.bg от 23 май. Освен изложените в рамките на "Rock Voyeurs", сайтът ще предложи и още редки кадри на звезди от световната музикална сцена.

Фотографиите ще бъдат достъпни за всички гости на Rossini от 23 май до 23 август 2013. "Rock Voyeurs" е първа от серията селекции на изображения на световни звезди, които предстои да бъдат представени в близките месеци пред българска публика.

Организатор на поредица е In the Frame - посредническа компания, чиято основна дейност е представянето на художествени продукти в сферата на визуалните изкуства. "Rock Voyeurs" е първият проект на компанията, с който се дава начало на нейната активност. Представител на фотографиите в България и организатор е продуцентът Иван Дойков.