Носителят на "Оскар" Робърт де Ниро и звездата от "Трансформърс" Шия Лебьоф ще пресъздадат образите на баща и син, които се занимават с шпионаж.

Киностудията "Парамаунт пикчърс" преговаря с актьорите за участие в проекта "Синът на шпионина". Режисьор на лентата ще е Ди Джей Карузо, известен от "Аз съм номер четири" и "Крадец на животни".

Все още не е посочено името на сценариста на "Синът на шпионина". Знае се обаче, че в основата на лентата ще залегне истинският случай за Джим Никълсън и неговия син Нейтън. Старият Никълсън, бивш сътрудник на ЦРУ, през 1996 г. е обвинен в шпионаж и е осъден на 23 години лишаване от свобода.

Той е най-високопоставеният сътрудник на управлението, осъждан някога за подобно престъпление. Сред тези, които са купували от него държавни тайни на САЩ, са представители и на Русия.

Осем години, след като Джим Никълсън е осъден и вкаран в затвора, неговият син Нейтън, разочарован от провалената си кариера във въоръжените сили на САЩ заради травма, решава да тръгне по стъпките на татко си. Напътстван от баща си той се среща със старите чужди "партньори" и им продава секретна информация.

През 2008 г. Нейтън е арестуван. Година по-късно той се признава за виновен и сключва сделка със следствените органи. Младият Никълсън получава петгодишна условна присъда, но благодарение на неговите показания баща му е признат за виновен. Джим Никълсън е осъден на 8 години допълнително лишаване от свобода.

През 2011 г. историята на двамата шпиони е описана в серия статии на Брайън Денсън в "The Oregonian". По-късно издателство Grove-Atlantic се сдобива с правата да издаде книга по материалите на Денсън.