В нова екранизация на книгата на Карло Колоди "Приключенията на Пинокио" актьорът Робърт Дауни младши ще пресъздаде образа на дърводелеца Джепето, а също и на главния герой Пинокио. Това съобщи на сайта си писателят и журналист Рич Джонстън, като се позова на собствени източници.

По думите на Джонстън създателите на филма възнамеряват да се откажат от компютърната анимация, затова засега не е напълно ясно в какво ще се заключава ролята на Робърт Дауни младши.

Писателят не изключва възможността актьорът да озвучава героите, а филмът да е с кукли. Ако все пак бъде използвана компютърна анимация, Робърт Дауни младши може да послужи като модел, от който да бъдат дигитализирани движенията на героите.

Джонстън отбелязва, че Робърт Дауни младши първоначално предвиждал да пресъздаде само образа на Джепето. Освен това разкрива, че проектът си има нов режисьор. Докато преди това е бил Тим Бъртън, сега той е сменен от Бен Стилър. Джонстън не изключва това да е станало по настояване на актьора.

Идеята за екранизацията на "Приключенията на Пинокио" се появи преди няколко години. Сценарият за лентата е написан от Брайън Фулър. По-късно като втори сценарист е привлечен и Джейн Голдман.

Няма информация за другите актьори, които ще участват в лентата. Не се знае също кога ще се появи филмът на екран.