Режисьорът Рени Харлин ще бори своя колега Брет Ратнър с еднакъв проект – римейк на "Херкулес", но с различна за снимки дестинация – България.

Докато Ратнър се подготвя за следващия си филм, в който ще вземе участие холивудският здравеняк и звезда на Световната кеч федерация Дуейн Джонсън-Скалата, Харлин обяви, че ще ускори темпото и ще се труди на високи обороти у нас.

Очаква се лентата на Брет да излезе по кината на 25 юли 2014, докато продукцията на Рени, който в миналото засне "Умирай трудно II" и "Катерачът", навярно ще дебютира още през март 2014 г.

Перлата в следващия проект на Харлин, чийто бюджет надвишава 70 млн. долара, е Келан Лъц от "Здрач". Работата по продукцията започва през май.

"Нужно е повече от добра физика, за да изобразиш най-легендарната, митологична личност в историята, а Келан притежава именно това – необходимият характер", коментира режисьорът в интервю. Лъц "не се страхува да подлага силата си на изпитания. Впечатли ме със своите страст и сърце. За него това е роля, с която има шанса да израсне и блесне като актьор".

Филмът на Харлин ще излезе в 3D формат. Той ще разказва за любовната история на Зевс и смъртната принцеса Крит, която обича Херкулес, но е обещана на по-възрастния му брат.