Българската актриса, сценаристка, режисьорка и продуцент в Италия Мишел Бонев е критикувана от коментатор на в. "Кориере дела сера" заради последния си филм.

"Жените в играта", най-новият филм на Бонев, беше излъчен във вторник и сряда по телевизия Канале 5 от медийната империя на Силвио Берлускони Медиасет. Според коментатора Алдо Грасо филмът е "най-лошият", който е бил излъчван в Италия от 20 години насам. В лентата Бонев играе главната роля. Тя е също така е режисьорка и сценаристка.

Критикът Грасо все пак признава, че замисълът на филма бил пропит с добри намерения и целта му е била възпитателна.

Историята е за полицайката Оливия, която решава да помогне на Наташа, момиче от Източна Европа, пропиляло всичко в хазартни игри и дори започнало да продава тялото си, за да изкара пари.

Авторът на статията критикува основно лентата заради това, че от нея се долавя крещящо желание за изкривяване и заради повествователната й дисхармония.

Коментаторът припомня, че в миналото Бонев беше забъркана в скандал с получаването на специално създадена награда на кинофестивала във Венеция.

Журналистът посочва също, че преди време прочутият италиански водещ Пипо Баудо работи с Бонев на фестивала в Сан Ремо и тогава я беше обрисувал като международен експерт по модата, модел, художничката и писателка с италиански паспорт.

Заради тази оценка коментаторът нарича Пипо Баудо "бедният", а за Бонев пише, че благодарение на нейния филм италианците могат да се похвалят сега, че са познали "ада на красотата", визирайки че красивата Бонев е произвела лош филм.