Заради очаквания натоварен трафик в деня на концерта на Red Hot Chili Peppers в столичната зала "Арена Армеец” на 1 септември, бул. "Асен Йорданов" ще бъде с ограничен пропускателен режим между 18:00 и 23:00 часа. В района на булеварда пред "Арена Армеец” ще се допускат само коли, насочили се към паркинга на залата, а в двете платна ще е отворена само по една лента във всяка посока. Организаторите на концерта призовават всички, закупили билети, да се насочат по-рано към залата в деня на събитието.

Два дни преди концерта дългоочаквания концерт на RHCP, организаторите разкриха подробности за изискванията на бандата за престоя им в София.

RHCP пътуват с личния си готвач, който се грижи за менюто им, в което не влизат никакви животински продукти, а главно плодове и зеленчуци. Освен условия към храната, калифорнийците поискаха и специална зала за медитации, точно зад сцената, която да бъде застлана с дебел мек килим, удобен за йога и релаксация. Самите съблекални пък трябва да са много широки, обзаведени с меки дивани, задължително не кожени, малки масички за кафе и високи палмови дървета. По всяка вероятност някои от членовете на RHCP ще пристигнат в България заедно със семействата и дори децата си, затова и в бекстейджът ще има и тихи семейни и детски стаи.

Red Hot Chili Peppers пристигат у нас в деня на концерта си в "Арена Армеец” - 1 септември. Музикантите ще направят кратка репетиция у нас часове преди да се качат на сцената пред българските си фенове.

Купонът в деня на концерта започва още в 16ч. с бандата Q-Check, която ще свири на специална сцена пред "Арена Армеец". Вратите на залата ще бъдат отворени в 18ч., а към 20ч. на сцената ще се качи подгряващата британска банда А.А.А.К.

Организаторите припомнят, че придружителите на непълнолетни задължително трябва да предоставят на влизане в залата "Декларация за придружители на деца по време на масови мероприятия". Тя може да бъде изтеглена от сайта на МВР или да бъде попълнена на място.