От днес по екраните в САЩ и Канада излиза последният филм с участието на Уитни Хюстън - музикалната драма "Спаркъл" ("Sparkle") на режисьора Салим Акила, съобщи РИА "Новости".

Снимките на филма са били завършени само три месеца преди смъртта на Уитни Хюстън.

"Спаркъл" е римейк на филм от 1976 г. Лентата е посветена на историята на три сестри, които израстват без баща в Харлем. Те стават световноизвестни, но не издържат бремето на славата.

Режисьорът пренася действието от Харлем през 50-те години наминалия век в Чикаго през 60-те години, където талантливата млада певица Спаркъл става жертва на наркодилър. Уитни Хюстън изпълнява ролята на майката, огледала сама трите си дъщери - сестрите Уилямс, които създават известна музикална група. Сюжетът е вдъхновен от историята на легендарната r’n’b група The Supremes.

Критиците определят ролята като "лебедовата песен" на Уитни Хюстън. Те подчертават, че сюжетът на лентата в много отношения се преплита с личната съдба на певицата.

Последната песен, записана от Уитни Хюстън преди да почине, "Celebrate", написана от R.Kelly, звучи по време на финалните надписи на музикалната драма. Във филма звучи и дует на Хюстън с изгряващата Джордин Спаркс, която изпълнява главната роля в лентата - тази на Спаркъл.

Бюджетът на "Спаркъл" е 17 милиона долара.