Роб Лоу ще се превъплъти в ролята на бившия президент на САЩ Джон Ф. Кенеди в телевизионен филм, базиран върху книга от телевизионния коментатор Бил О' Райли и писателя Мартин Дъгард.

Драмата "Да убиеш Кенеди" ще бъде показана премиерно по телевизионния канал "Нешънъл джиографик" по-късно тази година, за да съвпадне с 50-годишнината от убийството на бившия американски президент.

Джон Кенеди е застрелян от Лий Харви Осуалд на 22 ноември 1963 г. в Далас, докато президентската лимузина си проправя път по улиците в този тексаски град. Два
дни по-късно Осуалд е убит от Джак Руби.

На 49-годишния Лоу, снимал се в сериала "Западното крило" и филма "Огън на Свети Елмо", ще партнира Дженифър Гудуин, прочула се с ролята си във филма "Усмивката на Мона Лиза". Гудуин ще изпълни ролята на първата дама на САЩ Жаклин Кенеди.

Звездата от сериала "Клюкарката" Мишел Трахтенбърг пък ще се снима в ролята на родената в Съветския съюз съпруга на Осуалд - Марина. За американската актриса, която владее руски език, това ще е първа роля на руски. Все още не е избран актьорът, на когото ще бъде поверена
ролята на Лий Харви Осуалд.

Снимките трябва да започнат в Ричмънд, Вирджиния, следващия месец.