За втора година в програмата на Sofia MENAR Film Festival присъства селекцията за пътешественици "Керван Сарай", в която зрителите ще могат да посетят непознати кътчета от африканския континет и Близкия изток, които обикновено остават скрити от погледите на туристите.

"Краят на пътя" кани зрителите заедно с двама от най-известните стенд-ъп комици от Лондон – Алексис Дабъс и Сай Томас, да предприемат едно вълнуващо пътуване по маршрут дълъг 6 000 километра и включващ колоритните пейзажи на Мароко, Мавритания, Сенегал и Гамбия.

Режисьорът Дан Прибан лично ще обясни какво е да пътуваш 20 000км в най-евтината кола на света през най-бедния континент, по време на българската премиера на филма му "С трабант из Африка". Едно изпълнено с приключения пътуване от Либия до нос Добра Надежда, без резервни превозни средства и гаранции за щастлив край – само с два трабанта с двутактови двигатели.

"Couchsurfing: Легло за теб на всяка крачка" проследява околосветското пътуване на Александра Лис, която с помощта на сайта за разменно гостуване couchsurfing.org успява да посети 21 държави на 6 континента за 7 месеца. Във всяка една държава Александра приживява уникални мигове и се запознава отблизо с местните традиции, благодарение на своите домакини, които, освен безплатен подслон, й осигуряват и незабравими изживявания.