Парчето "Gangnam style" на южнокорееца Psy, гледано 1,3 милиарда пъти в сайта за видеомбен YouTube и завладяло с нетипичния си танц целия свят, е на път да бъде засенчено.

Новият хит се очертава да бъде парчето "Harlem Shake". То е дело на диджея и продуцент от Ню Йорк Хари Родригес, по-известен с прозвището Baauer. Парчето се е появило в действителност още през лятото на миналата година в YouTube, но чак половин година по-късно започва да поражда интереса на посетителите на сайта.

Досега клипът към парчето е гледан от 20 милиона зрители. Танцът в него няма нищо особено, но може би точно затова заразява зрителите. Главните действащи лица в него носят всевъзможни маски в началото на танца. След първите 15 секунди обаче когато ритъмът става по-интензивен, те захвърлят маските и се впускат в разюздан и екстравагантен вихър, в който жестовете са напълно некоординирани.

Клипът е с продължителност само 30 секунди, което е също изненадващо, защото повечето хитове в мрежата обикновено са доста по-дълги.

Достатъчно е обаче човек да хвърли едно око в интернет, за да види колко популярно е парчето "Harlem Shake". Вариации по клипа към него има вече доста. Танцът се изпълнява от колеги в офиса, от телевизионни водещи, от студенти в общежитията, от пожарникари, от военни, от ученици и дори от знаменитости.

Вижте оригиналното видео на скучаещите тийнейджъри Corey Walsh, Jimmy Dale, Matt Stanyon, George Warrener и Oscar Mitchell...

Както и някои вариации по темата...