Най-награждаваните спектакли на Народния театър "Иван Вазов” ще гостуват в Пловдив.

"Рицар на Светия Дух”, "Нощна пеперуда”, "Работно време” и "Животът е прекрасен” ще бъдат представени пред пловдивската публика в рамките на фестивала "Сцена на кръстопът”, който тази година ще премине под надслов "Театърът – Покаянието”.

"Рицар на светия дух" Снимка: Народен театър "Иван Вазов"
На 13 септември пловдивчани и гостите на града могат да гледат тазгодишният лауреат в категория "Най-добър спектакъл” на наградите "Икар” "Рицар на Светия Дух” от Боян Папазов. Режисьор на спектакъла е Маргарита Младенова, а Иван Бърнев в главната роля на Алеко Константинов.

На 14 септември ще бъде представена постановката "Нощна пеперуда” от Пьотър Гладилин с режисьор Явор Гърдев. Спектакълът бе обявен за "най-добро представление” от фондация "Аскеер”. Явор Гърдев спечели приза за най-добър режисьор, а актрисата в главната роля (редник Лебедушкин) Весела Бабинова е носителката на приза "Изгряваща звезда” за 2012 г. Спектакълът е награден за авторската музика на Калин Николов и отличен с номинация за костюмите на Даниела Олег Ляхова.

"Работно време" Снимка: Народен театър "Иван Вазов"
На 16 септември под тепетата ще се играе "Работно време” от Камен Донев - една изключителна комедия, в която към познатите ни от “Почивен ден” персонажи се присъединяват и едно семейство емигранти от Аржентина, и още техни приятели, въвлечени в шеметни събития и абсурдни ситуации. Представлението е с номинация за "Аскеер” 2012 за "Поддържаща женска роля” на Мария Каварджикова.

Гастролът на Народен театър "Иван Вазов” в Пловдив приключва на 23 септември с представлението "Животът е прекрасен” по пиесата "Самоубиецът” на Н. Ердман. Режисьор е Александър Морфов, а изпълнител на главната роля е Камен Донев. Представлението "Животът е прекрасен” ще гостува и в гр. Сливен на 24 септември 2012г.

Представленията ще се играят на сцените на Драматичен театър - Пловдив.

Цялата програма на фестивала "Сцена на кръстопът" можете да видите на сайта на събитието.