Невероятната джаз звезда Melody Gardot се завръща на 28 май с трети студиен албум. Записът е озаглавен "The Absence” и e логично продължение на аплодирания от критиците албум от 2009 г., "My One and Only Thrill".

The Absence отразява времето, прекарано в пустините на Мароко, танго клубовете на Буенос Айрес, плажовете на Бразилия и улиците на Лисабон. 12-те авторски песни обхващат звука и чувството от всички тези екзотични места.

"Много от историите в албума са породени не само от моите преживявания, но и от наблюденията ми върху хората по тези места, живота ми с тях – тъгата и радостта от малките моменти. Това беше една наистина взаимна връзка”, споделя Melody.

Звездата се връща в Америка, готова за запис. Там се среща с продуцента, композитора и музиканта Heitor Pereira. Известен със своята работа като автор на филмова музика (Despicable Me, It’s Complicated, From Prada to Nada) и световноизвестен китарист (Sting, Seal, Caetano Veloso), Heitor за пореден път доказва професионализма си.

Заедно със звездна банда, съставена от John Leftwich (бас), Paulihno DaCosta (перкусии), Jim Keltner (барабани) и Peter Erskine, Melody започва своето ново пътешествие, което впоследствие се превръща в The Absence.

"Въоръжена” с прекрасно музикално творчество, Melody Gardot подготвя световно турне в подкрепа на "The Absence”.