Прочутият британски актьор Колин Фърт ще озвучи в нов филм мечето Падингтън - култов герой в английската детска литература. Лентата трябва да се завърти по кината на Коледа през 2014 година, съобщи в. "Дейли мейл".

Малкото мече, пристигнало от Тъмно Перу и открито от господин и госпожа Браун на лондонската гара Падингтън, е любим герой на много английски деца. Неговата широкопола червена шапка, изтъркан куфар и дебело палто са добре познати и на малчуганите в много други страни по света. Книгите за мечето, написани от Майкъл Бонд, са преведени на над 30 езика, включително на български.

"Той ще говори с лек перуански акцент. Но най-важното е, че в ДНК-то на Падингтън ще има и нещо от мен. Ще трябва да нося специален шлем с камери, които ще записват мимиките ми и след това те ще бъдат "наследени" от Падингтън" - разказва Колин Фърт, прочул се с ролята на мистър Дарси в екранизацията на романа "Гордост и предразсъдъци", а също с образа на Джордж VI във филма "Речта на краля".

Режисьор на лентата ще е авторът на телевизионни комедии Пол Кинг. В образа на Браун ще се превъплъти Хю Боневил, звезда от сериала "Абатство Даунтън". Третият звезден участник във филма ще е актрисата Никол Кидман.