Матю Макконъхи е поредното попълнение в актьорския състав на филма "Вълка от Уолстрийт", режисиран от Мартин Скорсезе. Главната роля в лентата е поверена на Леонардо ди Каприо. Освен него зрителите ще видят Джона Хил, носителя на "Оскар" Жан Дюжарден, Роб Райнър и Кайл Чандлър.

Филмът "Вълка от Уолстрийт" е по мемоарите на Джордан Белфърт и разказва за живота на борсовия посредник, известен с разгулния си начин на живот. През 1998 г. Белфърт е осъден за измама и пране на пари и излежава 22-месечна присъда в затвора. Жан Дюжарден ще се превъплъти в образа на швейцарски банкер, замесен в прането на пари за една от фирмите на Джордан Белфърт. Джона Хил изпълнява ролята на сътрудник и бизнес партньор на борсовия посредник, а Кайл Чандлър - на агент от ФБР, пуснат по дирите на Белфърт. На Матю Макконъхи е поверена ролята на Марк Хана - ментор и началник на героя на Леонардо ди Каприо.

Мемоарите на Джордан Белфърт са адаптирани за големия екран от Терънс Уинтър ("Престъпна империя"). Снимките за "Вълка от Уолстрийт" започват през този месец в Ню Йорк.