Известният американски режисьор Мартин Скорсезе ще претвори филма си "Бандите на Ню Йорк" в телевизионен сериал.

В култовата му лента от 2002 година участваха звездите Леонардо ди Каприо, Камерън Диас и Даниъл Дей-Луис. В нея се разказваше за кървавите сблъсъци между ирландски eмигранти в нюйоркския квартал "Файв пойнтс" в средата на 19 век.

"Телевизионната поредица ще разкаже за множество събития, свързани с началото на организираната престъпност не само в Ню Йорк, но също така в Чикаго и Ню Орлиънс", уточни електронният сайт на "Мирамакс".

"Тази епоха е била изключително богата на събития и персонажи, които е трудно да бъдат обхванати изцяло в 2-часов филм, заяви Скорсезе. Една телевизионна поредица ще ни даде достатъчно време и творческа свобода, за да надникнем отново в този свят. Въодушевен съм от идеята за сътрудничество с "Мирамакс" и за телевизионния разказ на тези сюжети."

"Мирамкас" продуцира през 2002 г. филма "Бандите на Ню Йорк". Компанията не уточни дали Скорсезе ще поеме режисурата на телевизионния сериал и дали някои от актьорите от филмовата продукция ще бъдат поканени за участие и в новия проект.

Мартин Скорсезе се прояви на малкия екран със сериала "Престъпна империя" на телевизионния канал HBO. В нея сюжетът се връща към времената на Сухия режим и на зараждащата се организирана престъпност в Атлантик сити. Скорсезе е продуцент на поредицата и режисира първия й епизод.