Предизвикателството може и да е сериозно, но Марая Кери води преговори да се превъплъти в прочутата роля на Мерилин Монро от култовия филм "Някои го предпочитат горещо".

43-годишната певица с епизодични изяви като актриса е голяма почитателка на трагичната икона на киното. През 1999 г. Марая Кери плати 400 000 лири за старо пиано на Мерилин Монро. Певицата, която преди две години роди близнаци, дори кръсти момиченцето си Монро.

Сега изглежда е настъпил моментът Кери да сбъдне някогашната си мечта за роля в римейк на "Някои го предпочитат горещо". Певицата се сбогува с шоуто "Американски идол", в което беше съдия, и ще има време да осъществи своето голямо желание. Как ще го съчетае с довършителната работа над албума си и обявеното световно турне догодина предстои да се разбере.

"Някои го предпочитат горещо" е любимият филм на Марая от младежките й години. Тя вече води преговори за ролята и продуцентите я смятат за естествена наследничка на Мерилин Монро. Кери притежава страхотно чувство за хумор, изглежда невероятно и има актьорски опит, така че отлично пасва за ролята", казва източник от обкръжението на певицата.

В оригиналната лента от 1959 г. освен Мерилин Монро участваха Тони Къртис и Джак Лемън.