'Wrecking Ball' на Майли Сайръс оглави сингъл чарта на Билборд „Нot 100” като песента се превърна в първия №1 хит на певицата.

Майли Сайръс детронира от върха Кейти Пери и парчето й "Roar", след като 'Wrecking Ball' направи гигантския скок до първото място от 22-ра позиция. Това е най-големият успех на певицата до момента след излизането на сингъла "We Can't Stop" (стигнал второ място в чарта) и "Party in the U.S.A.", също #2 през 2009г.

Успехът на 'Wrecking Ball' дойде и благодарение на доста провокативния видеоклип, който Майли пусна миналата седмица. Видеото, режисирано от Тери Ричардсън, постави рекорд във VEVO с над 19.3 милиона гледания в рамките на 24 часа.

"Wrecking Ball" счупи още един рекорд – този за най-бързо достигнати 100 милиона гледания. С всичко това, Майли задмина досегашния рекордьор: "Best Song Ever" на британската банда One Direction.

Закономерно "'Wrecking Ball" стана №1 и в сингъл чарта за дигитални продажби, като от 10-та позиция вече е на първа с 477,000 копия.

'Wrecking Ball' е втори официален сингъл от предстоящия албум на певицата “Bangerz”, който ще излезе на 7 октомври. Албумът включва колаборации с Britney Spears, Nelly, Future, Big Sean и French Montana.