На церемонията по обявяване на видео музикалните награди на MTV, която ще се състои по-късно този месец, ще пеят Майли Сайръс и Робин Тике.

Сред другите изпълнители, които ще се изявят на сцената, е Лейди Гага. Това ще е първото й изпълнение, след като певицата се подложи на операция на тазобедрената става. 27-годишната носителка на "Грами" ще изпълни първия сингъл от новия си албум "ARTPOP", който е планирано да излезе през ноември. На сцената ще излязат още Кейти Пери и Кание Уест.

Джъстин Тимбърлейк и дуетът Макълмор и Райън Луис водят с по шест номинации за видео музикалните награди на MTV. Бруно Марс е с четири номинации.

Джъстин Тимбърлейк, който е на 32 години, тази година се завърна в поп музиката с албума "The 20/20 Experience", който засега е най-продаваният за 2013 г. Дуетът Макълмор и Райън Луис завзе шеметно музикалната сцена миналата година.

Наградата за видеоклип на годината си оспорват "Mirrors" на Тимбърлейк, "Thrift Shop" на Макълмор и Райън Луис, "Locked Out of Heaven" на Бруно Марс, "Blurred Lines" на Робин Тике и "I Knew You Were Trouble" на Тейлър Суифт.

"Mirrors" и "Suit & Tie" на Тимбърлейк са номинирани за най-добър видеоклип на певец, най-добър поп видеоклип и най-добро сътрудничество. Макълмор и Райън Луис имат номинации в категорията за хип-хоп и за сътрудничество.

Тике, Майли Сайръс, Пинк и "Търти секъндс ту Марс" са с по три номинации.

Церемонията за видео музикалните награди на MTV ще бъде излъчена на живо на 25 август от Бруклин, Ню Йорк.