Лиса Мари Пресли отдава почит към южняшките си корени в новия си албум "Storm and Grace", който ще бъде пуснат от днес в продажба. Той е първият за изпълнителката от 5 години насам.

"Нищо не беше планирано и резултатът е един твърде автентичен продукт, който дълго време съм носила в себе си и с който много се гордея", се казва в изявлението, направено от Лиса Мари Пресли.

Единствената дъщеря на Краля на рока Елвис Пресли започна музикалната си кариера през 2003 г. с дебютния си албум "To Whom It May Concern". Той е последван от тавата "Now What" през 2005 г. И двата албума намират място в челната десетка на класацията Топ 200 на "Билборд". През 2007 г. излиза сингълът й "In The Ghetto".

Третият албум "Storm and Grace" на Лиса Мари Пресли е продуциран от носителя на "Грами" Ти Боун Бърнет. Кънтри продуцентът споделя, че е бил любопитен да работи с дъщерята на твореца-революционер в американската музика.

"Когато чух песните, долових в тях откровеност и неподправени чувства. Помислих си, че баща й би се гордял с нея. Колкото повече слушах, толкова по-задълбочен артист откривах в нейно лице", казва Бърнет, определяйки Лиса Мари Пресли като изключително ценен изпълнител.

Пресли, която по думите й е била в "обезсърчено и монотонно творческо състояние", записва новия си албум за 8-месечен период в Англия, където работи с музиканти като Ричард Хаули от Pulp и Фран Хийли от Travis.