От началото на юни по телевизионния канал Russia Today /RT/ America ще се излъчва програмата "Politics With Larry King," чийто водещ ще е популярният американски журналист Лари Кинг.

Новото предаване ще се снима във вашингтонското студио на RT, а също в студиото на "Ора ТВ" в Лос Анжелис. Шоуто ще се излъчва всеки делничен ден в ефира на телевизионния канал RT America, а също на сайтовете www.rt.com, www.ora.tv и www.hulu.com.

"Винаги ме е интересувало държавното устройство и изобщо всичко, което оказва влияние върху обществото. Така че много се радвам, че ще имам възможност да разговарям на политически теми с някои от най-влиятелните личности във Вашингтон и в цялата страна" - заявява Лари Кинг.

Той споделя, че очаква с нетърпение началото на работата, за да може да представи на вниманието на телевизионните зрители тези увлекателни разговори, а също интервютата, които ще взема в рамките на програмата си "Larry King Now".

"Предпочитам да задавам въпроси на хората, които са на власт, а не да отстоявам техните възгледи, затова гледайте новото ми предаване и "Larry King Now" на RT" - казва Кинг в анонса на програмата. RT ще излъчва също програмата на Кинт "Larry King Now", която върви от миналото лято.

Лари Кинг работи в журналистиката над 56 години. Прочува се като водещ на програмата "Larry King Live", която се излъчва по Си Ен Ен от 1985 до 2010 г.

През близо 60-годишната си журналистическа работа е взел повече от 50 000 интервюта от президенти, сред които всички американски от Ричард Никсън насам, актьори, политици, музиканти, общественици. Носител е на много награди, сред които "Пийбоди" и "Еми".