Книгата на Хънтър Дейвис "Джон Ленън. Писма" е пусната в продажба, съобщиха издателите от "Сиела".

Животът на гениалния музикант и текстописец за първи път е представен чрез личните му кореспонденции. Доказателство за ненадминатия поетичен талант на Ленън са многобройните златни хитове на "Бийтълс", но в тази колекция от писма виждаме спонтанността на една артистична душа.

По случай петдесет години от дебютния сингъл на групата официалният биограф на "Бийтълс" – Хънтър Дейвис, събира близо триста лични кореспонденции на Ленън с негови приятели, колеги и фенове.

Някои от писмата са тъжни, други са весели, изпълнени с лиричност и мъдрост, те разкриват досега невиждана страна от живота на Ленън. Текстовете предлагат на читателя представа за епохата, за отношенията на Ленън и за чувствата, които най-различни събития са предизвиквали у него.

Хънтър Дейвис е британски журналист и писател, автор на единствената официална биография на "Бийтълс" от 1968 г., за която получава световно признание. Решението именно Дейвис да подреди и напише предслов към книгата е на самата Йоко Оно, която продава правата за над сто и петдесет писма от личната им кореспонденция.

"Джон Ленън. Писма" е плод на дългогодишен труд и почти детективски усилия от страна на Хънтър Дейвис, за да представи непубликувани досега детайли от живота на легендарния музикант.