Големият френски пианист Ричард Клайдерман избра българския Оркестър на Classic FM радио за три свои концерта във Финландия. Концертите са на 4, 5 и 6 октомври в най-големите концертни зали на Финландия в градовете Турку, Тампере и Хелзинки.

Клайдерман познава добре музикантите от Оркестъра на Classic FM радио, с които си е партнирал на всичките му 4 гостувания в България. “Те са изключително добри изпълнители, много силни. Изумително е колко са млади, а свиренето с млади музиканти е винаги много интересно”, споделя Ричард Клайдерман за работата си с оркестъра.

Оркестърът на Classic FM радио е сред водещите в България. Музикантите са свирили на една сцена със световните звезди Джошуа Бел, Найджъл Кенеди, Ванеса Мей, Иън Андерсън, Пинкас Цукерман, Шломо Минц, Мидори, Los Romeros, италианската поп група POOH и много други.

Заедно с българските музиканти Клайдерман ще изпълни пред финландската публика своето ново шоу „Романтика“. В него са включени пиесите от последния му албум, издаден през м. Февруари 2013. В програмата са включени и някои от най-големите хитове на пианиста - „Балада за Аделин“ и песента от известния филм „Ромео и Жулиета.

Билети могат да бъдат закупени онлайн на Lippupista.fi.