Богатият на творчество и перипетии живот на Ърнест Хемингуей ще бъде припомнен с нов телевизионен филм на НВО, озаглавен "Хемингуей и Гелхорн" и разказващ за бурните отношения между гениалния писател и третата му съпруга Марта Гелхорн.

За да е на нивото на двата персонажа, продуцентите са поверили техните роли на холивудските звезди Клайв Оуен и Никол Кидман, а действието ще се развива през Гражданска война в Испания, където семейство Хемингуей прекарва няколко месеца в началото й.

В 2-минутния трейлър сценаристът проследява хронологично историята на двамата военни кореспонденти от запознанството им в бар във Флорида до решението да тръгнат към Испания.

"Всеки, който може, трябва да отиде", казва Кидман-Гелхорн. "Някога мислила ли си да влезеш в зона на военни действия", предизвиква я Оуен-Хемингуей. "Аз съм жена със заложби", отговаря тя.

Филмът обаче разказва не само за професионалната работа на военните кореспонденти, а и за бурната им любов на фона на артилерийски канонади и картечна стрелба.