Холивудската актриса Кейт Бланшет ще участва в трилъра по романа на писателя Дейвид Мамет "Blackbird".

Филмът ще разказва за разследването на обстоятелствата около убийството на 35-ия президент на САЩ Джон Кенеди, но събитията ще се развиват в наши дни. Бланшет ще пресъздаде образа на Джанет, която пристига в Лос Анджелис за погребението на дядо си. Там тя установява, че той е пазил някаква тайна, след което животът й е поставен в опасност.

Мамет работи над филма като сценарист, той ще е и режисьор. Все още не е ясно кога ще започнат снимките на лентата. Не е посочена и датата на премиерата на "Blackbird".

Дейвид Алън Мамет е американски драматург, есеист, сценарист и режисьор от еврейски произход. За своите пиеси получава награда "Пулицър" през 1984 г. и е номиниран за "Тони" за "Glengarry Glen Ross", но е далеч по-известен с работата си за киното.

Сценарист е на "Пощальонът винаги звъни два пъти", "Недосегаемите", "Испанският затворник", "Да разлаем кучетата" и др. Поставил е и военния сериал "Звеното" (The Unit, 2005-2009). Мамет е режисьор на "Обирът", "Испанския затворник" и "Червен пояс".