Вече се приемат заявки за участие в предстоящото ново издание на конкурса за късометражни филми Jameson Short Film Award. Всички филми, които отговарят на условията за участие могат да кандидатстват за приза от 6 000 евро най-късно до 15 януари 2014 г.

Наградата Jameson e създадена като съвместна инициатива на популярната марка уиски и Европейската Асоциация на филмовите фестивали преди 14 години. Първоначално наградаВета се връчва на 18 фестивала в различни точки по света, а у нас се появява за първи път през 2003г. В последните няколко години призът Jameson се връчва само в България и Ирландия.

Всички филми с над 50% българско финансиране и времетраене до 30 минути, заснети след 1 януари 2013 година и отговарящи на регламента на конкурса, могат да се включат в състезанието. Формуляр и условия за участие търсете на сайта на София Филм Фест, в рамките на който се връчва наградата. Документите и филмите трябва да бъдат предоставени в срок в офиса на София Филм Фест - 13 етаж на административната сграда на НДК.

В началото на февруари ще бъдат обявяни 12-те претенденти за голямата награда, а международното жури на 18-ия София Филм Фест ще посочи победителя.