На фестивал на изкуството и спорта могат да се радват жителите на столичния квартал "Люлин” тази събота, 22 септември. Събитието "КВАРТ фест” е петото поредно събитие от програмата на тазгодишното издание на "София диша". Различни културни инициативи ще украсят още три от големите квартални комплекси в София в следващите два уикенда, между 10 ч. и 14 ч.:

•22 септември, събота – ж.к. „Люлин“, парка до храм “Св. Климент Охридски” (срещу кооперативния пазар)
•23 септември, неделя – ж.к. “Надежда”, “Северен парк”
•29 септември, събота – ж.к. “Дружба”1, парк “Езерата”
•30 септември, неделя – ж.к. “Младост” 2, парк “100 години София”

На феста ще видим бившата волейболна звезда Иван Зарев, който ще му придаде спортен привкус. Участниците ще могат да играят футбол, волейбол и тенис на маса, като всеки желаещ ще получи ценни спортни съвети. Такива ще даде на малки и големи и Надежда Ранова, фитнес инструктор, което ще проведе тренировка по аеробика на открито точно в 11 ч. в люлинския парк. Сахаджа йога пък ще ни демонстрира как дори в забързаното ежедневие на големия град можем да се отпуснем и да релаксираме с древното изкуство, наречено “медитация”.

И още - сапунената работилничка "Мариолетка”, виртуозът с четката - Елена Димитрова, Миглена Петрова с очарованието на квилинг технологията, както и Бети Филипова с работилницата ѝ за ароматни ангелчета ще ни радват в събота сутрин. На 23 септември пък в ж.к „Надежда” за най-малките и любопитни гости на събитието Детска къща „Морско конче“ е подготвила куп забавления, игри и изненади.
 

Следващата седмица, на 29 и 30 септември, в кварталите „Дружба” и „Младост”, Асоциация „Родители” ще обучава желаещите как да станат по-добри в отглеждането на децата си. Националният център за безопасен интернет пък ще даде насоки за позитивна, отговорна и безопасна употреба на интернет и мобилни технологии както от децата, така и по-възрастните.