Бившият продуцент на Майкъл Джексън планира да пусне нечувани до момента песни на покойния изпълнител.

Фред Джеркинс III, който е продуцент заедно с брат си Родни под името Даркчайлд, съобщи, че работи по проекта, включващ музика и видео с Майкъл Джексън. Кралят на попа почина през юни 2009 г. заради свръхдоза от успокоителното Пропофол.

По време на майсторски клас в специализирания колеж Аксес ту мюзик в Бирмингам, Великобритания, продуцентът заяви: "Имаме много неиздавани песни и видеозаписи. В момента работим по проект, който ще включва всички тези песни".

Джеркинс работи с Джексън по албума му Invincible от 2001 г. и заяви, че съвместното им сътрудничество било най-приятното в кариерата му, тъй като певецът бил много "спокоен" и "забавен".

"Работих изключително с него две години, това беше най-приятната част в моята кариера. Той дойде в нашето студио в Плезантвил, Ню Джърси, и създадохме наистина силна връзка и станахме добри приятели. Спомням си как се забавляваше, карайки мотоциклет с три колела на място за паркиране, предназначено за хора с физически увреждания. Той беше много спокоен, а това е нещо неочаквано за човек като Майкъл Джексън. Чувствахме се добре с него като семейство и синът ми отпразнува петия си рожден ден в Невърленд", спомня си Фред пред вестник "Бирмингам Мейл".

Той разказа и за работата си с друга покойна музикална икона, Уитни Хюстън, за която написа редица песни, включително It`s Not Right (But It`s Okay). "Много е трудно, когато виждаш хора като Майкъл и Уитни да си отиват, защото бяхме близки приятели и с двамата", заяви продуцентът.