Историческата драма "Икономът" си възвърна челното място в бокс-офис класацията в Северна Америка с приходи от 20 милиона долара от дългия празничен уикенд за Деня на труда.

Преди да бъдат отчетени продажбите на билети в киносалоните на САЩ и Канада в понеделник, на първа позиция беше триизмерният документален филм "One Direction: This Is Us". Лентата на режисьора Морган Спърлок включва концертни записи и кадри от
живота на момчетата от "Уан дайрекшън" зад сцената и от турнетата им през последните две години.

До неделя документалният филм реализира 17 милиона долара, като впоследствие компания "Сони пикчърс" отчете тридневни продажби на билети за 15,8 милиона долара. С прибавянето на приходите от празничния понеделник общата сума става 18 милиона долара, което отрежда "One Direction: This Is Us" втора позиция след "Икономът".

Следващите три места в бокс-офиса остават непроменени. На трета позиция е комедията "Сем. Милър" с 15,9 милиона долара, следвана от анимацията "Самолети" с 10,7 милиона долара и комедията "Instructions Not Included" с 10 милиона долара. С реализираната сума лентата става най-касовият испанскоезичен филм в историята на северноамериканския бокс-офис.