Филмът "Игрите на глада" вече четвърта поредна седмица е начело в бокс-офис класацията в САЩ и Канада, съобщиха световните информационни агенции.

Общо от появата си на екран в САЩ и Канада, когато стартира с рекордните 152,5 милиона долара, лентата е донесла на създателите си 337 милиона долара. Приходите от продажбата на билети в останалата част на света възлизат на 194 милиона долар. А това прави общи постъпления от 531 милиона долара за лентата на киностудиото Lions Gate, което стои зад фантастичния проект.

Последният филм, който четири седмици подред оглавяваше бокс-офис класацията в Северна Америка, бе "Аватар" на Джеймс Камерън, припомня Ройтерс.

Комедията "Тройка дебили" ("The Three Stooges") дебютира на второ място със 17,1 милиона долара, а на трета позиция е филмът на ужасите "Хижа в гората" ("The Cabin in the Woods"), който е с приходи от 14,8 милиона долара от продажбата на билети в САЩ и Канада през уикенда.

На четвърто място е триизмерната версия на филма на Джеймс Камерън "Титаник" с 11,6 милион долара. Следва комедията "Американски пай: Отново заедно" с 10,6 милиона долара.