По-малко от седмица преди празника Свети Валентин класическата балада "I Will Always Love You" на Уитни Хюстън е избрана за най-популярната любовна песен.

Знаковото парче на Хюстън е получило 38 процента от гласовете на 2000 американци, участвали в допитване на "Харис Интерактив". "I Will Always Love You" е топ изборът на разведените, необвързаните и овдовелите участници в анкетата. Хитът на Уитни Хюстън, която почина внезапно на 11 февруари 2012 г., е кавър на песен от 1974 г. на кънтри звездата Доли Партън. Версията на Хюстън придоби огромна популярност с филма "Бодигард" от 1992 г.

Челната петица на най-популярните любовни песни се допълва от "Unchained Melody" на "Райчъс брадърс", "When a Man Loves a Woman" на Пърси Следж, "You Are So Beautiful" на Джо Кокър и "How Deep is Your Love" на "Би джийс". Участниците в анкетата са избирали предпочитанията си от списък с над 40 песни, покриващи няколко десетилетия в музиката.

В Топ 10 на най-популярните любовни песни намират място още "I Don't Want to Miss a Thing" на "Аеросмит", "Crazy" на Патси Клайн, "I Want to Know What Love Is" на "Форинър", "(Everything I Do) I Do It for You" на Брайън Адамс и "Let's Get It On" на Марвин Гей.

Организаторите на наградите "Грами" ще почетат първата годишнина от смъртта на Уитни Хюстън със специално телевизионно шоу. Едночасовото предаване, озаглавено "Наградите "Грами" ще продължат: Смърт в семейството", ще бъде излъчено на по телевизия CBS на 9 февруари – ден преди тазгодишната церемония за най-престижните музикални отличия.