Новата изложба "Картини” на младия автор Станимир Генов "реактивира онова качество на изкуството, което поставя предметите в него едновременно като физически обекти, но и като изплъзващи се (от реалността и нейните референции) образи” – така я описва кураторът Йово Пенчев.

Изложбата се открива на 2 август от 19ч. в галерия "Юзина” на ул. "Московска” 11 в София. "Картини” представя седем живописни композиции и една инсталация и може да се види до 7 септември 2012г.

За артиста:

Станимир Генов е роден през 1982 година в София. Завършва Национална Художествена Академия, София, специалност живопис при проф. Бояджиев. Носител е на наградата на МФ "Св.св .Кирил и Методий”(2006), финалист в конкурса на Гауденц Б. Руф за 2008 и 2011г. и наградата на М-тел за 2009. Има десетки участия в изложби (София, Пловдив, Варна, Виена, Прага, Битоля), както и две самостоятелни изяви в Галерия "Пистолет” през 2008 и 2010 и в “The Fridge”, 2011.

Станимир Генов работи с видео, инсталация и живопис като балансира в работата си концептуален заряд, чист експресивен изказ и създаване на комплексен художествен дискурс, в който зрителят активно преживява (срещата си с) изкуството.