Лентата "Грейс от Монако" ("Grace Of Monaco") с австралийската актриса Никол Кидман в главната роля, ще се завърти по кината в САЩ на 27 декември тази година.

Това съобщи официално на 66-ия международен кинофестивал в Кан самата Кидман, която е член на журито на основната конкурсна програма. Европейската премиера на филма е предвидена за края на
януари 2014 година.

Създателите на "Грейс от Монако" са се сблъскали с известни трудности във Франция. Сега обаче всички те са преодолени, е казал участник в кинофестивала в Кан.

Принцът на Монако Албер Втори и сестрите му отправиха остри критики към продуцентите и режисьора на новия филм с Никол Кидман, в който актрисата се превъплъщава в образа на майка им принцеса Грейс.

Кралските особи изразиха недоволството си от начина, по който режисьорът на лентата "Грейс от Монако" Оливие Даан пресъздава предполагаема историческа вражда между семействата на лидерите на Монако и Франция, както и ролята на принцеса Грейс в нея.

"За нас този филм не представлява биографична творба, а безсмислено бляскаво пресъздаване на аспекти от живота на принцеса Грейс. Лентата съдържа съществени исторически неточности, както и сцени, които са "чиста измислица", се казваше в изявлението, направено от принц Албер Втори и сестритему принцеса Каролина и принцеса Стефани.

Във филма "Грейс от Монако" зрителите ще видят още Тим Рот като принц Рение, както и актрисите Паркър Поузи и Пас Вега.